Logen Jotar

Den Danske Druideorden

Til optagelse i logen Nordmark - Flensborg

Efter invitation til optagelse af ny bror i Logen Nordmark besluttede vi i Logen Jotar at gøre et ordentligt visit i Nordmark og vores nye bror skulle have en velkomst, som sent ville blive glemt.

Fra Jotar kom der 23 brødre. Derudover kom der brødre fra: Jeg vil citere fra bror Hermut Otto i Nordmark, som formulerede det så godt på Facebook: "85 brødre var til stede for at tage imod en vandringsmand. Den danske ordensledelse og logerne Jotar, Sirius, Vitus og Blicher. Fra Tyskland: storlogen Slesvig-Holstein, logerne Chemnitz Bellmann, Ostseeloge Eckernförde, Holstentreue, Reinholdsburg og Friesentreue. Fra storlogen Hansa var den v Æ Æ Ingo Bergemann fra logen Zum Frieden til stede."

Vi tog afsted mod Tyskland kl 15.30 fra Logen Jotar I en kæmpebus. Det blev en hyggelig tur med snakke og forventningsfuld munterhed rundt om I den store bus. Der blev samlet brødre op ved Horsens og Kolding. I Flensborg blev der inden logemødet gjort holdt ved Købmandsgården, hvor den værste sult blev stillet med tyske pølser og brød. Flere fik forsynet sig med diverse våde varer med mere I butikken.

Vel fremme ved Logen Nordmark ca. 19.15 blev vi modtaget af bror Hermut Otto og med mange håndtryk og krammer fra de tyske brødre.

Det er en meget smuk logebygning midt I Flensborg. Den er bestemt værd at se både udvendig og indvendig.

Optagelsen af den nye bror gik fint med de tyske traditioner, som adskiller sig lidt fra vores i Danmark. Optagelsen sluttede kl. 21.30.

Brodermåltidet var en overdådig buffet af pålæg og brød og hertil vand og øl.

På billederne ses både de danske brødre, samt langbordet med brødre fra Nordmark.

De danske brødreLangbordet

På vej hjem, hvor vi landede i Brabrand kl. 01.30, var aktiviteten og snakkelysten mere afdæmpet. Det var en spændende tur og det har aldrig i vores loge været prøvet at tage så mange på besøg i en anden loge.

Klik her for at komme tilbage til oversigten over set & sket!

 

 

Har du behov for engang imellem at gøre noget helt andet.
En aften i fred og ro til at samle tankerne.
Lidt vitaminer til hovedet.
Så er en logeaften måske noget for dig.
Læs mere her på siden.
Kontakt os og lav en aftale om at besøge os en aften.
Vi mødes hver anden mandag i vinterhalvåret, ialt ca 20 møder.