Logen Jotar

Den Danske Druideorden

Foredrag om Kirkens Korshær

Mandag den 2. marts. 2015 var der 2 foredrag i logen Jotar. Det første foredrag blev holdt for brødrenes kærester/koner, mens brødrene var inde i Lunden til et almindeligt logemøde. Dette fordredrag var om Kirkens Korshær (herefter K.K.):

Vi har som fruer fået mulighed for, i Logen Jotar, at høre om Kirkens Korshærs opbygning og arbejde.

Historisk blev det startet af Hans Peter Mollerup i 1912. Mollerup var sognepræst. Forbilledet var den engelske kirke der bl.a. arbejdede med de mest udsatte. Næstekærlighed var det grundlæggende i deres virke.

Mollerup startede K.K. sammen med 12 andre. Et arbejde for de mest udsatte borgere. Kirkens Korshærs arbejdsgrundlag er det kristne kirkes budskab. De lagde vægt på forkyndelse og hjælp til de udsatte. Samfundets ringeste og mest udsatte mennesker. De mest udsatte er i landets større byer. Ensomme, der ikke magter livet. Ca. 12.000 mennesker er berørt af hjemløshed. Varme– og natvarmestuer bruges af rigtig mange hjemløse. Varmestuen kan tilbyde et måltid mad. Bad og rent tøj og snak med en ”medarbejder”.

K.K. er præget af at det er frivillig arbejdskraft, der er med til at gøre en forskel. Specielt i deres genbrugsbutikker og varmestuer. Selvfølgelig er der ansatte, bl.a. sygeplejersker, socialrådgivere og køkkenmedarbejdere. Der er selvfølgelig en korhærschef, udviklingschefer, mm.

Genbrugsbutikker er en anden stor del af Kirkens Korhærs arbejde. De får doneret rigtig mange ting og gør deres arbejde så godt, at der er penge at tjene til Hærens arbejde. Endda mange penge. I Galten genbrugs solgte de i 2013 for 1.4 mill. I 2014 1.7 mill. En stigning på 21 %. Set i forhold til Lego var genbrugsenes stigning noget større. Men de kan godt få armene ned alligevel. Genbrugsen i Galten har været i flere forskellige butikker. Pt. lejer de sig ind i K.K’s egen bygning i Klank Rundkørslen.

Så hvis du lige står og mangler noget, så kig ind i denne helt fantastiske butik. De har det meste af det vi bruger i vores dagligdag, og så støtter du et rigtig godt formål. Galten Genbrugs har pt. 70 FRIVILLIGE. Butikkens mål er: at tjene flere penge, have flere ansatte og tilfredse medarbejdere.

Har du lyst til at være frivillig er der også en plads til dig. Mænd må meget gerne være med, ofte er der ting der skal flyttes eller lige have en kærlig hånd. Så bare kom an.

Alt i alt et meget oplysende oplæg af Frank Pedersen.

Klik her for at komme tilbage til oversigten over set & sket!

 

 

Har du behov for engang imellem at gøre noget helt andet.
En aften i fred og ro til at samle tankerne.
Lidt vitaminer til hovedet.
Så er en logeaften måske noget for dig.
Læs mere her på siden.
Kontakt os og lav en aftale om at besøge os en aften.
Vi mødes hver anden mandag i vinterhalvåret, ialt ca 20 møder.