Logen Jotar

Den Danske Druideorden

Mindeloge for Jørgen Kjær Andersen

Mandag den 3. april 2013 havde Ædel Ærk Jens Eriksen indkaldt til mindeloge for Old Ærk Jørgen Kjær Andersen

Mindeord af Rigs Stor Marskal Walther Niekrenz:

Vor kære bror, Jørgen Kjær Andersen, sov stille hen d. 22-01-2013, kun få dage efter han havde modtaget sit 50 års senior tegn. Han gav på vejen hjem fra festlogen, udtryk for hvor glad og taknemlig han var, fordi han havde opnået, at modtage dette sjældne hæderstegn. Han sagde ligeledes, at uanset i hvad humør, han mødte op i logen, så kørte han altid hjem afslappet, og i godt humør.

Ved hans død, har vi mistet en god og afholdt broder. I al hans tid i logen, var han en meget arbejdsom loge broder. Han blev optaget i logen Othar i København d. 05-01-1963. Det blev til sammen med andre, nu afdøde brødre, til en kæmpe indsats for alt forarbejde, og opstart af logen Jotar/Aarhus d. 24 aug. 1963.

Bror Jørgen blev, ved dispensation, både Barde og Druide d. 20-04-63. Kapitel d. 04-11-65. Ring d 16.09-68, og Old Ærk d 11-01-1973. Han var embedsmand i mange perioder, og var en rigtig god ædel Ærk i mange år, og sluttede sit aktive loge liv, som tjenstegørende old Ærk. Alle år herefter, var han altid parat med en hjælpende hånd.

Som ung startede han sin karriere, som tømrer, og senere åbnede han egen tømrevirksomhed i Ryomgård. Han blev hurtigt kendt, som en dygtig håndværker, og har i sin tid, som selvstændig, udført mange store arbejder i midt Jylland. Jørgen var en afholdt og skattet borger i Ryomgård, hvor han blev valgt ind i menighedsrådet.

I karrierens unge år, fandt han sin dejlige Erna, og de to, dannede par livet igennem. Familien, havde første prioritet, og blev altid omtalt, med respekt, og stor glæde.

Tabet af en god ordensbroder, kammerat og medmenneske har rørt os alle, og med sit uselviske og rolige væsen, har han vundet megen respekt, og mange venner blandt brødrene i sin egen loge, og i de loger, som han besøgte flittigt.

Vi vil savne broder Jørgen, men vi vil med stor glæde, tænke tilbage, på et dejligt menneske, og vi vil mindes de mange gode stunder i hans, og familiens selskab.

Døden er for os mennesker det store gådefulde,

Det er menneskets lod engang at dø.

Vort evigheds håb, er engang at opstå

Må altets store Druides ånd, følge os alle, og give os styrke til at leve som sande druider.

Ære være hans minde

Klik her for at komme tilbage til oversigten over set & sket!

 

Har du behov for engang imellem at gøre noget helt andet.
En aften i fred og ro til at samle tankerne.
Lidt vitaminer til hovedet.
Så er en logeaften måske noget for dig.
Læs mere her på siden.
Kontakt os og lav en aftale om at besøge os en aften.
Vi mødes hver anden mandag i vinterhalvåret, ialt ca 20 møder.