Logen Jotar

Den Danske Druideorden

Foredrag om ældreplejen i Ghana

Brug af indsamlede hjælpemidler i GhanaDen 23. januar 2012 var der indvarslet til loge møde med damer i logen Jotar. Der var i Efterlogen arrangeret et foredrag om ældreplejen i Ghana, og foredragsholderen var den ghanesisk fødte, Collins Woode. Collins var musiker, og han kom oprindeligt til Danmark i forbindelse med sin musik.

På en sprogskole her i Danmark stiftede han bekendtskab med Social- og Sundhedsskolen i Århus, og det gav ham anledning til at lære om ældrepleje. I hans hjemland var han vant til, at de ældre levede i samfundsmæssig udstødelse og isolation. De ældre kvinder blev opfattet som hekse, som forårsagede død og ødelæggelse, hvorfor de blev sendt i hekselejre under rædselsfulde forhold.

Collins ville gerne overføre det danske sundhedssystem til sit hjemland, hvorfor han nu har etableret Akrowa Aged-LifeFoundation (AALF).

Collins fortale levende og engageret om, hvordan organisationen i øjeblikket er ved at bygge en social- og sundhedsskole i Ghana, hvor man uddanner frivillige til at tage sig af de ældre.

Der blev under mødet foretaget en indsamling til det frivillige arbejde i Ghana.

Klik her for at komme tilbage til oversigten over set & sket!

 

Har du behov for engang imellem at gøre noget helt andet.
En aften i fred og ro til at samle tankerne.
Lidt vitaminer til hovedet.
Så er en logeaften måske noget for dig.
Læs mere her på siden.
Kontakt os og lav en aftale om at besøge os en aften.
Vi mødes hver anden mandag i vinterhalvåret, ialt ca 20 møder.